YENİ! Vedubox ile randevularınızı verimli bir şekilde yönetin. 

EN

Paylaş

uzaktanegitim thumbnail

Uzaktan Eğitim ile Çalışan Verimliliğini Arttırmanın Yolları

Çalışma hayatı rekabetin giderek arttığı ve kişisel gelişimin çok önemli hale geldiği bir noktaya doğru gitmektedir. Günümüzde birçok firma, kendisine yatırım yapmış, sürekli olarak öğrenme ve öğrendiğini uygulama çalışmalarında bulunan kişileri işe almaktadır. Doğal olarak şirket içinde de eğitimler düzenlenerek, yeni beceriler geliştirilmesi sağlanmakta veya mevcut becerilerde ilerleme kaydedilmesi istenmektedir.

Şirketlerin şirket içi eğitimler düzenlerken tercih ettiği eğitim türlerinden olan klasik eğitim, eğitmenlerle bir grup çalışana bu eğitimi vermek üzerine kuruludur. Klasik eğitim yöntemlerini kullanmak ise hem zaman hem de kaynak konusunda büyük maliyetler doğurmaktadır. Bu sebeple son dönemlerde şirketler uzaktan eğitimle şirket içi eğitimler düzenlemeyi tercih etmektedir. Uzaktan eğitimin şirket içi eğitimlerde kullanılmasıyla ilgili blog yazımızda bahsettiğimiz konulara ek olarak bu yazımızda uzaktan eğitimle çalışan verimliliğini artırmanın yollarından bahsedeceğiz.

Çalışana Esneklik Sağlama

Şirket içi eğitimler, klasik yöntemlerle mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilmektedir. Tek seferde gerçekleşen bu eğitimler, tekrar düzenlenmedikleri için başarılı bir netice elde edilmesini güçleştirmektedir. Bunu düşündüğümüzde, çalışana esneklik sağlayacak uzaktan eğitim modeli hem verim hem de zaman açısından daha mantıklı bir tercih olacaktır. Çünkü, yoğun iş döneminde düzenlenen zorunlu eğitimler işlerin gecikmesine sebep olabilirken, uzaktan eğitimle bu eğitimin düzenlenmesi çalışanın daha rahat zamanlarda eğitimi almasını sağlayacaktır. Herhangi bir iş yapılmadığı durumda eğitim içerikleri izlenebilir ve zaman boşa harcanmamış olur. Uzaktan eğitim çalışana esneklik sağlayarak daha verimli bir çalışma süresi sağlayacaktır.

Çalışana Yatırım Yapma

Günümüzde birçok firma çalışanların gelişimi için kaynak ayırmakta ve eğitimler düzenlemektedir. Çalışan eğitimleri, mevcut bilgi birikiminin ilerletilmesi veya gizli kalmış becerileri ortaya çıkarması sayesinde çok önemlidir. Şirketlerin çalışanlarına bu şekilde yatırım yapması, çalışanların yaptıkları işlerde daha başarılı sonuçlar elde etmelerini veya mevcut becerilerinde daha hızlı çalışmalar ortaya koymalarını sağlar. Klasik şekilde düzenlenecek şirket içi eğitimlerle bu sonuçlar daha zor elde edilir.

Zira eğitim her zaman düzenlenemeyebilir veya bir sefer yapılacağı için farklı öğrenme hızları bulunan kişilerin öğrenmelerinde istenen hedefler tutturulamayabilir. Bu sebeple, çalışana yatırım yapmak için düzenlenecek şirket içi eğitimlerin online eğitim araçlarıyla gerçekleştirilmeleri çok önemlidir.

Online eğitim araçlarının sunduğu istenilen vakitte ve istenilen seferde eğitim içerikleriyle etkileşime geçme veya online sınav yöntemleriyle ölçme ve değerlendirme yapılması tam öğrenme gerçekleşmesini sağlayan önemli unsurlardır.

Farklı Alanlarda Uzmanlaşma

Şirket içi eğitimlerin düzenlendiği firmalarda genelde tek alana yoğunlaşılır ve çalışan kendi alanında ilerlemek için eğitimlere dahil olur. Bu eğitimler de kontenjan ve eğitmen sınırı sebebiyle herkese ulaşamayabilir. Online eğitimle şirket içi eğitim gerçekleştirilmesi durumunda çalışan kendi alanında istediği kadar eğitim alabilirken buna ek olarak farklı alanlarda da eğitimler alma imkanına sahip olacaktır.

Farklı bir uzmanlık alanında eğitim alma imkanı sayesinde çalışanların gizli kalmış becerileri ortaya çıkabilir ve şirket belki de o alanda kişi istihdam edeceği yerde mevcut çalışanını o alanda değerlendirebilir. Online eğitimin avantajlarından birisi olan farklı alanlarda uzmanlaşabilme imkanı bu bakımda şirketler açısından çok önemli bir noktadadır. Belki de büyük maddi kaynak kullanımının önüne geçebilecek veya mevcut çalışmaları zenginleştirebilecek bu imkan sayesinde çalışanlardan maksimum verim alınacaktır.

İletişim ve Güveni Artırma

İnsan, varlığıyla çok yönlü bir canlıdır. Çok iyi bir çalışan olsa da özel hayatında veya tamamen alakasız bir konuyla ilgili yaşadığı şeylerden dolayı psikolojik olarak etkilenebilir. Bu da çalışmalarında verim düşüşüne sebep olabilir. Şirket içi eğitimlerin çalışanların psikolojik durumlarına odaklanmaları ve onları anlamaya yönelik olmaları, çalışanlarda iletişimi artıran ve güveni yükselten bir seçenek olabilir.

Yöneticileriyle iletişimi güçlü, şirketine güveni tam bir çalışan, psikolojik sorunlar yaşadığı durumlarda dahi odaklanmasını sağlamaya çalışabilir ve verim düşüşünün önüne geçilebilir. Tabii ki burada bu eğitimlerin ve eğitim veren kişilerin önemi çok büyüktür. Sınırlı gruplara düzenlenecek eğitimler bu saydığımız faydaları her zaman sağlamayabilir. Bu sebeple, tüm çalışanlara erişebilen online eğitimler ve bu eğitimler içerisinde çalışanlarla iletişime geçilmesi bu saydığımız faydaları beraberinde getirebilecek bir konumda olacaktır.

Soft Beceriler Geliştirme

Soft beceriler, elle tutulmayan, gözle görülmeyen becerileridir. Yabancı bir terim olsa da mevcut durumu tanımlayan bir tabirdir. Bir çalışan, şirkete kabul edilirken diploma, okuduğu okul, sertifikalar gibi “hard beceriler” adı verilen somut şeylerle kabul alır. Ama şirket içerisinde soft becerileriyle çalışmalarını sürdürür. Online eğitimlerle sadece akademik bilgiler değil, soft becerilerin gelişimi de sağlanabilir. Takım çalışmasına uyum, liderlik, fikir beyan etme gücü yani medeni cesaret gibi birçok beceriyi geliştirecek eğitimler düzenlenmelidir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken şey, bu eğitimlerin tüm çalışanlara tam bir şekilde uygulanmasıdır.

Bu sayede çalışanların soft becerileri geliştirilebilir ve daha verimli bir çalışma ortamı sağlanabilir. Klasik eğitim yöntemleriyle uzun ve maliyetli bir eğitim süreci olabilecek bu çalışma, online eğitim yöntemiyle kısa sürede ve tam bir şekilde tüm çalışanlara uygulanabilir. Online eğitimin çalışanların online eğitim altyapısı üzerinden istediği kadar bu içeriklere erişmesi, uzun sürelerde gerçekleştirilecek eğitimlerin kısa sürede gerçekleştirilebilmesi gibi avantajları bulunmaktadır. Doğal olarak online eğitim soft becerileri geliştirme noktasında daha verimli bir tercih olacaktır.

Tüm bu saydıklarımıza ek olarak daha birçok avantajı bulunan online eğitim, bu alana odaklanmış ve teknik bilgi gerektirmeyen, sorun çıkarmayacak altyapılarla gerçekleştirilmelidir. Vedubox olarak şirketlere sunduğumuz online eğitim altyapımız hiçbir teknik bilgi gerektirmeyen, sunucu maliyeti bulunmayan ve bir online eğitim altyapısından beklenen her şeyi sunan bir altyapıdır. Çalışanlara sunulacak eğitimlerin online ya da video içerikler halinde gerçekleştirilmesi, eğitim içerik kütüphanesi sayesinde sürekli olarak bu içeriklere erişim, kullanıcı yönetimi, online sınav ve soru bankası fırsatı ve ilerleme kontrolü gibi birçok imkanı sunduğumuz bu altyapı ile şirket içi eğitimleri en iyi şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Vedubox hakkında bilgi almak ve bizimle iletişime geçmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Makaleler

En Yeni Yazılar

Başarı Hikayeleri