Şirketinizde veya eğitim kurumunuzda çevrimiçi eğitimin avantajlarından yararlanmaya karar verdiğinizde, eğitimi yürütmenize yardımcı olacak LMS arayışına başlarsınız. Kısa bir araştırmanın ardından da anlayabileceğiniz üzere, LMS’lerin en büyük avantajlarından biri, sundukları raporlama imkanıdır. LMS raporları, eğitim çabalarınızda başarılı olup olmadığınızı gösterir. LMS raporları sayesinde hem çevrimiçi eğitiminizin kalitesini ölçer hem de katılımcıları değerlendirmek için temel verileri ve analizleri elde edersiniz. Bu makalede Vedubox LMS raporları ve onların kimlere ve nasıl faydalı olabileceği hakkında temel bilgileri derledik.
LMS Raporlama Nedir
LMS raporlama, öğrenim yönetim sisteminizin veri toplama ve analiz sistemidir. Temel olarak, LMS raporları eğitim sürecindeki gelişmeleri, bu gelişmelerin ne anlama geldiğini ve sonuçları iyileştirmek için neler yapabileceğinizi düzenlemenize yardımcı olur. Başka bir deyişle, bu raporlar eğitim çabalarınızın gerçekten katılımcılar için yararlı olup olamadığını anlamanıza izin verir. L&D uzmanlarının %82’sinin, bir LMS platformunda raporlama ve analitik özelliklerinin önemli olduğunu söylemesi hiç şaşırtıcı değil (Learning Technologies, 2019). Aynı zamanda, bu denetleme özelliği sayesinde başarı sertifikası verilebilir.
En Önemli LMS Raporları
LMS Raporları, eğitimin ilerleme süreciyle ilgili bilgi sunarlar ve verileri sunma şekilleri ve odaklandıkları veri çeşitlerine göre farklı olarak düzenlenebilirler.
Vedubox’ın size sunabileceği farklı çeşit raporlardan bazılarına göz atalım.
Genel Özet Raporları: Sistemdeki aktif ve pasif kullanıcı sayısını grafik halinde size sunar.
Eğitim Raporu: Sistemdeki her kullanıcının kayıtlı olduğu ve tamamladığı eğitim sayısı ile ilgili bilgi verir. Eğitim tamamlama yüzdesine göre öğrencileri sıralamanıza izin vererek tüm öğrencilerin genel durumunu kıyaslamanızı sağlar.
Eğitim Detay Raporu: Her kullanıcının kayıtlı olduğu her eğitimi ne kadar sürede ve ne zaman tamamladığı bilgisini verir. Bu, eğitimin hangi konularına daha çok odaklandıklarını ve nedenini belirlemenize yardımcı olur. Örneğin, kurumsal eğitim katılımcılarının çevrimiçi bir eğitimi tamamlamasının beklenenden çok daha uzun sürdüğünü varsayalım. Bu genellikle ya yeterince motive olmadıklarının ya da gerekli becerilere ya da bilgilere sahip olmadıklarının bir göstergesidir. Sonuç olarak, deneyimlerini ve bilgilerini pekiştirmek için daha fazla öğe eklemeniz gerektiği mesajını alabilirsiniz.
Canlı Eğitim Raporu: Eğitmenlerin gerçekleştirdiği canlı eğitim sayısını, eğitimin belli tarih aralığında kaç kez yapıldığı, hangi gün, hangi saatte kaç dakika sürdüğünü, ilgili eğitime kaç kişi katıldığı ve kimlerin katıldığı ile ilgili ayrıntılı rapor alabilirsiniz. Bu sayede, katılımcıların çevrimiçi eğitim sürecine adapte olup olmadıkları veya gerekli motivasyona sahip olup olmadıklarını ölçebilirsiniz.
Test Raporu: Eğitimlerinizdeki testlerin sonuçlarını kullanıcı bazlı olarak puan sonuçları ile beraber görüntüleyebilir, başarı durumunu listeleyebilirsiniz. Her bir kullanıcının her testi kaç kez çözdüğünü, en yüksek kaç puan aldığını ve test geçer notunu aynı ekranda görüntüleyebilirsiniz. Çevrimiçi değerlendirmelerin sonuçları, öğrencinin ilerlemesinin ve performansının en açık göstergelerinden biridir. Bu, özellikle bir “kıyaslama” oluşturan ön değerlendirmeler yapıyorsanız geçerlidir. Örneğin, kurumsal bir katılımcı başlangıçta beceri sınavlarında düşük puan alıp, çevrimiçi eğitimin sonunda bu alandaki yeterliliklerini artırmış ve bilgi boşluklarını kapatmışsa eğitimin başarılı olduğu kanaatine varabilirsiniz.
Sertifika Raporu: Başarı veya katılım sertifikası oluşturulduysa hangi kullanıcıların hangi tarihte sertifika almaya hak kazandığını görüntüleyebilirsiniz. LMS raporları, sertifikaları takip etmenizi de sağlar. Ayrıca yeniden sertifikalandırma sürecini otomatikleştirebilirsiniz. Böylece çalışanlarınız sertifikalarının kullanım tarihi bittiğinde ve hafızalarını tazeleme zamanı geldiğinde bildirim alacaklardır.
Kullanıcı İlerleme Raporu: Katılımcılar gerçekten online eğitim modüllerini ve aktivitelerini tamamlıyor mu? Plana göre ilerliyorlar mı? Yoksa anlama ve bilginin kalıcılığını artırmak için onlara ek çevrimiçi kaynaklar mı sunmanız gerekiyor? Öğrenci ilerleme ve tamamlama oranı raporları, gerektiğinde müdahale edebilmeniz için bireysel performansı izlemenize olanak tanır.
LMS Raporlarıyla Eğitimler Nasıl Denetlenir?
1. Amacınıza Ulaşmanızdaki Engelleri Belirleyin
Amacınıza ulaşmak için katılımcıların eğitim materyallerinin çoğunluğunu benimsemelerini ve bunu en az zamanda, en verimli şekilde yapmalarını istersiniz. Bunun için katılımcılarınıza destek olmak isteseniz de, bazı engellere takılabilirsiniz. Öncelikle bu engellerden kurtulmak gerekir. Neyse ki, LMS raporlama araçlarıyla bu engelleri hızla tespit edebilirsiniz. Katılımcılarınızın ilerlemeleri aksamaya başladığında, nerede tökezlediklerini görmek ve altta yatan sorunu tespit etmek için metrikleri değerlendirin. Hangi modülde gelişim yavaşlamış, hangi sınavda genel sonuç ortalamanın altında kalmış kolayca görün. Kursun tasarımı veya içeriğin ihtiyaçları ve tercihleriyle uyumlu olmaması temel neden olabilir. Bu gibi aksaklıkları hızlıca belirleyip, mümkün oldukça zamanında düzeltmek için LMS raporları biçilmiş kaftan. Vedubox, eğitimin genel durumunu size Eğitim Raporlarıyla raporlar. Eğitim Özet Raporu size eğitimi kaç kişinin aldığını, başarılı ve başarısız olan kişi sayısını özet olarak gösterir. Bunun yanı sıra, Test Raporuyla seçilen eğitimin içeriğindeki testin sonuçlarını kullanıcı bazlı olarak puan sonuçları ile beraber görüntüleyebilir, başarı durumunu listeleyebilirsiniz. Bu sayede, eğitimin içeriğinin ne kadar anlaşılır olduğunu analiz edebilirsiniz.
- Eğitimdeki Boşlukları Belirlemek için Kullanıcıların Kişisel Gelişimlerini Değerlendirin
Paylaştığınız içeriğin düşük izleme ve tamamlanma oranları genellikle iki şeyden birini gösterir. Birincisi, stratejinizde bir boşluk var. Bu demektir ki, kursunuz, kullanıcıların aşırı yüklenmelerine neden oluyor veya onlara gerçek dünyayla ilişki kurabilecekleri içerikler sunmuyor. İkincisi, kullanıcılarınızın ilerlemelerini engelleyen kişisel boşluklar var. Katılımcılar, onları engelleyen bir şey olduğu için kursu zamanında tamamlayamıyorlar. Yani, teoriyi uygulamaya geçirmekte zorlanıyor olabilirler veya performansı artırmak için bir beceri geliştirmeleri gerekiyor olabilir. Her bir kullanıcının kendine özgü sıkıntılarını ve gelişimini belirlemek için de LMS raporlarına ihtiyacınız var. Vedubox’ın Kullanıcı Bazlı Raporlarıyla seçilen kullanıcının Eğitim ve Eğitim Detay Raporunu görüntüleyerek kullanıcının kayıtlı olduğu eğitim bilgilerini detaylı olarak görüntüleyebilir, eğitimin atanma tarihi, tamamlama tarihi ve bitirilme süresi gibi ayrıntılı bilgileri inceleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra, Test Sonuç Raporuyla kullanıcıların kayıtlı oldukları eğitim içeriğinde modül-modül testleri kaç kez çözdüğünü, en yüksek kaç puan aldığını, test geçer notunu ve sertifika durumunu görüntüleyebilirsiniz.
- İdeal Zorluk Seviyesini Bulmak İçin Gelişim Hızını Analiz Edin
Birçok kuruluş, hızı verimlilikle ilişkilendirme hatasına düşer. Bir katılımcı kurs boyunca zamanla yarışıyor ve herkesten önce kursu tamamlıyorsa konuyu baştan sona biliyor olmalı, değil mi? Gerçek şu ki, bir eğitimin tamamlama süresinin kısa olması her zaman iyi bir şey değildir. Aslında, eğitiminizin katılımcılar için yeterince zorlayıcı olmadığının en göze çarpan işaretlerinden biri. Gelişmek ve sonuçlara ulaşmak için katılımcıların test edilmesi ve zorlanması gerekir. Aynı şekilde, çok uzun olan eğitim tamamlama süreleri, zorluk seviyesinin çok yüksek olduğunu veya öğrencilerin teknik bilgiden yoksun olduğunu gösterebilir. Bu analizi hayata geçirmek için ihtiyaç duyduğunuz veriler katılımcıların belli bir içeriği ne kadar zamanda tamamladığı ve bunun diğer modüllerle olan kıyaslanmasıdır. Bu verilere ve bu verilerin karşılaştırılmalı analizine en kolay ulaşabileceğiniz araç, Vedubox’ın İçerik Raporlarıdır. Bu raporlarla, seçilen eğitimde kullanıcıların eğitim içeriklerinde ilerleme oranlarını ayrıntılı görüntüleyebilirsiniz. İçerik bilgisi alanından içeriğin hangi tür içerik olduğunu başlığıyla beraber görüntüleyebilir, katılımcının içeriğe başlama tarihini ve ilerleme oranından yüzdesel olarak içeriğin ne kadarını tamamladığını görüntüleyebilirsiniz. Bu sayede, farklı içeriklerin katılımcıların seviyesine uyup-uymadığını belirlersiniz.
- Katılımcıların Gelişimlerini Ölçmek için Değerlendirme Standartları Belirleyin
Eğitim başlamadan önce, katılımcıların ne kadar bildiklerini öğrenmek için bir ön değerlendirme yapın ve gelişimlerini ölçmek için periyodik değerlendirmeler yapmaya devam edin. Yatırımınıza değer herhangi bir LMS, bu değerlendirmelerinizi raporlama teknolojisine sahip olacaktır. Eğitim sürecinin her aşamasında katılımcıların gelişimlerini izlemek için LMS raporlarını kullanın. Belirleyeceğiniz asgari gereksinimin, yani minimum elde etmeleri gereken değerlendirme puanının altına düşerlerse müdahale edebilir veya ek destek araçları sunabilirsiniz. Ayrıca, kullanıcılara ne kadar ilerlediklerini göstererek motivasyonlarını artırmak için istatistiksel “büyüme çizelgelerini” kullanabilirsiniz. Vedubox sayesinde hem farklı değerlendirme metotları oluşturmak hem de bu değerlendirmelerin sonuçlarının raporlanması çok kolay. Vedubox’ın değerlendirme metotları ile katılımcıların gelişimini ölçmek için açık uçlu, test, doğru veya yanlış, sıralama, boşluk doldurma, hesaplama eşleştirme ve daha birçok çeşit değerlendirme çeşidiyle katılımcıların içeriği benimseme seviyelerini ölçün. Sınavları isteklerinize göre kolayca özelleştirin. Katılımcıların sınav sonuçlarını görüp-göremeyeceğini, indirip-indirmeyeceklerini, modülü bitirmeden sınava katılıp-katılamayacaklarını ve daha birçok seçimi belirleyin. Oluşturacağınız soru havuzundan her öğrenciye farklı sırada sorular ve şıklar göndererek güvenli bir sınavla öğrencilerinizin gelişimini ölçün. Ardından, sistem yöneticisi hesabından, birim bazında veya eğitim modülü bazında bu değerlendirmelerdeki değişimi test sonuç raporları ile analiz ederek buna göre yol haritası oluşturun.
- Katılımcıları Kıyaslayın
Bir LMS raporlama süreci, bireysel performanstan modül tamamlama sürelerine kadar çok sayıda metriği içeren raporlar oluşturarak tamamlanır. Sistem içinde gruplar oluşturarak ve her kullanıcıyı sorumlu tutarak tatlı bir rekabet ortamıyla çevrimiçi eğitiminize oyunlaştırma özellikleri eklemiş olursunuz. Katılımcılar akranlarına karşı nasıl performans sergilediklerini görebilir ve geride kaldıkları konularda sorun gidermeleri için kimden yardım alabileceklerini görmelerine yardımcı olabilirsiniz. Örneğin, bir katılımcının kazandığı sertifika sayısı, diğer katılımcılarla kıyasla ileride ya da geride olduğunu gösterir. Bir katılımcının sonuçları ortalamanın altına düştüğünde, onu eğitim performansından sorumlu tutabilirsiniz. Vedubox’ın Oyunlaştırma Modülü ile katılımcılara farklı içerikleri izledikleri veya görüntüledikleri için veya sınav sonuçlarına göre puanlar verin. Ardından, Vedubox’ın Kullanıcı Raporları sayesinde her katılımcının kazandığı puan ya da sertifika sayısını raporlayarak kıyaslamayı hayata geçirin. Oyunlaştırma Modülünü kullanarak bu puanlar doğrultusunda Liderlik Tablosu oluşturun ve katılımcıları daha iyi performans göstermeleri için motive edin.
- Zamanında Takip ve Destek Sağlamak İçin Planlı LMS Raporları
Kurumsal eğitimler için İK ve yönetim, akademik eğitimler içinse veliler sürekli çevrimiçi eğitimdeki gelişmeler ve katılımcıların durumu ile ilgili sorular sorarlar. Detaylarla ilgilenseler de LMS raporları ve performans durumlarına sistem yöneticisinin olduğu gibi erişimleri yok. Bu yüzden de sorularına cevap alabilmeleri için periyodik olarak bu raporların onlara gönderilmesi hem onların istedikleri cevapları almasına hem de eğitim yöneticilerinin işinin kolaylaşmasına yardımcı olacaktır. LMS özel rapor planlaması bunun içindir. Bu LMS özelliği, kimin hangi raporları ne sıklıkta alacağını ve tercih edilen teslimat yöntemini belirlemenize olanak tanır.
LMS Raporlarının Sağlayabileceği Başlıca Fırsatlar
- İlerleme takibi
LMS raporlarının kullanılmasının en bariz nedeni ile başlayalım: eğitimi izlemek. Farklı paydaşlar için çevrimiçi eğitimin izlenmesi farklı nedenlere hizmet eder. Akademik eğitim verildiğinde hem veliler hem de öğrenciler ilerlemeden haberdar olmak ister. Eğitim yatırımlarının ölçülebilir bir eğitim getirisi sağlayıp sağlamadığını görebilmeleri gerekir. Kurumsal eğitimlerde, şirket sahipleri yatırımlarının şirkete bir getiri getirip-getirmeyeceğini anlamak için çalışanlarının eğitiminden haberdar olmak isterler. Kuruluşunuzda eğitimden sorumluysanız, çalışanların kurslar yoluyla nasıl ilerlediğini bilmeniz ve diğer paydaşlara raporlamanız gerekir. Bunun için, her bir katılımcının gelişiminin takip edilmesi gerekecektir. Bu ise hem zaman alacak hem de manuel olarak yapıldığında hata payı çok yüksek olan bir görevdir. Onun yerine, öğrencilerin eğitim içerikleriyle etkileşimini ve sınav göstericilerini otomatik şekilde analiz eden bir sistem kullanmak daha yararlı olacaktır. LMS raporlaması, programın gerçekte nasıl çalıştığına dair bir fikir edinmenin en iyi yoludur: katılımcılar eğitimi tamamlayabiliyor mu, yoksa yeniden yapılandırılması gereken öğeler mi var, kolayca anlaşılır. LMS ile çeşitli metrikler toplayabilirsiniz: katılım ve sınav sonuçlarından, eğitimi bırakma oranlarına. Ayrıca, eğitimin hangi öğelerinin performans açısından en fazla sonucu verdiğini ve hangilerinin iğne ucu kadar yardımcı olmadığını görebilirsiniz.
- Kolay analiz
Katılımcılar ne öğrendiler? Bilgiyi ne kadar iyi benimsediler? Bir öğrenci bir eğitim alır ve eğitime uygun tasarlanmış denetleme materyalinde başarılı olursa, gerekli bilgiyi edindiği ve onu uygulamaya hazır olduğu sonucuna varırız. Bu sonuçların otomatik analizi sayesinde, eğitimin amacına uygun sonuçlar verip vermediği anlaşılır. Peki bu analizi nasıl daha anlaşılabilir hale getirebiliriz? LMS raporları, sizim eğitim verilerini okumanızı kolaylaştırarak hem sizin işinizi, katılımcıların eğitim sürecini kolaylaştırabilir. Merkezi raporlama, tüm veri toplama sürecini sorunsuz hale getirir ve sizi birçok baş ağrısından kurtarır.
Elbette, her biri farklı şekilde yararlı olan farklı LMS rapor çeşitleri var. Ancak, LMS verilerinin özünü hızlı bir şekilde, görüntülemesi kolay bir görsel tarzda almanız gerektiğinde, yardımınıza gelecek olan infografiklerdir. İnfografik raporlar incelenmesi ve paydaşlar arasında paylaşılması kolaydır. Ayrıca, bilgi saklama söz konusu olduğunda daha verimlilerdir. Elektronik tablolardaki satırları karşılaştırmak yerine beynin bilgiyi sindirmesini kolaylaştıran simgelerle veri analizi sorunsuz bir hale gelir.
- İçerik değerlendirmesi
Üretilen içerikler gerçekten öğrenime katkı sağlıyor mu? Öğrenciler bu içeriklerle nasıl etkileşime giriyor? Her içerik için ne kadar zaman harcıyorlar ve eğitimin hangi bölümleri onlar için daha kolay veya zor? Raporlar, içeriğin eksikliklerini ve neleri iyileştirmemiz gerektiğini bize bildirir. Bu sayede, öğrencilerin nelerde zorlandıklarını anlayıp, buna göre eğitimi geliştirebiliriz.
Eğitim, öğrenciler için neyin işe yaradığına ve eğitimin öğrenci performansını nasıl etkilediğine bağlı olarak sık sık güncellenmelidir. Çevrimiçi eğitimle ilgili en iyi şey de bu! Eğitim materyallerini farklı içerik çeşitlerinde sunmak ve hızlıca yeni bir içerik çeşidine adapte olmak çok daha kolay. Ancak, neyin ne zaman ve nasıl düzeltilmesi gerektiğinden tam olarak emin değilseniz, kurs içeriğini optimize etmek boş bir çaba olabilir. Burada yardımınıza LMS raporları gelir.
Düzenli LMS raporları oluşturmayı (ve bunları üst yönetimle paylaşmayı) bir alışkanlık haline getirdikten sonra, kullanıcı davranışında bazı benzerlikler görmeye başlayacaksınız. Zaman geçtikçe, bu kalıpların eğitimizi nasıl etkilediğini daha iyi anlayabilirsiniz. Canlı eğitim verilmeyen bir modülün sınav sonuçlarını canlı eğitim verilen modüllerin sonuçlarına kıyaslayarak, canlı eğitimin sizin kitlenize uygun olup olmadığını anlar, eğitiminizi buna göre düzenlersiniz.
- Paydaşlara bilgi verme
Yatırımcıları, yönetim kurulunu veya İK başkanını katılımcı gelişimi konusunda bilgilendirmeniz gerekiyorsa, onlara kesinlikle ölçülebilir eğitim sonuçları sunmalısınız. Bunun yanı sıra, eğer bir eğitim kurumunda velilerle iletişimden sorumlu kişi sizseniz, onlara öğrencilerin gelişimi ile ilgili somut veriler sunmanız gerekir. Eğitimin nasıl gittiğine dair belirli verilere dayalı bilgiler memnuniyetle karşılanacaktır. Çünkü bir eğitim programının sorunsuz çalışması ve sonuç getirmeye devam etmesi için herkesin aynı fikirde olması gerekir. Ancak CEO’nuza veya üst yönetiminize sık sık güncellemeler sağlamak, sizin (ve onların) zamanını tüketebilir. LMS raporlarının da yardımcı olabileceği yer burasıdır. Verilerin otomatik olarak analiz edilmesi, bu raporlama sürecini minimum sıkıntılı hale getirir.
- Dahili sorunları belirleme
Olay yönetimi açısından, bir çalışan şirketinizi etkileyen bir hata yaparsa veya bir öğrenci sıkıntılı bir davranış sergilerse, eğitimdeki performansını tam olarak bilmeniz gerekebilir. Bu çalışan işe başladığında uyum eğitimi almamış veya tamamlamış olabilir mi? Belki de kurumunuzdaki bu çalışan müşteri hizmetleriyle ilgili bir testte de başarısız olmuştur? Eğer öyleyse, o testin konusunda çalışanınızın zayıf olduğunu ve gelişmesi gerektiğini anında belirleyebilirsiniz. Başka bir örnek, personel değişikliği yapmanız gerektiğinde karşınıza çıkabilir. Bir çalışana daha iyi bir pozisyon teklif etmeden önce, onun öğrenmeye olan bağımlılığından emin olmak istersiniz ki, yeni atanacağı görevin sorumluklarını hızlıca öğrenebileceğinden emin olasınız. Bu katılımcı düzenli olarak çalıştı ve derslerinde başarılı oldu mu? Yoksa öğrenmeye bile çalışmadı mı? Tüm bu bilgiler elinizin altındayken şirketinizi yönetmek daha kolay.
- Öğrenci katılımının artması
LMS’i elde edeceğiniz değerli verileri katılımcılarınızın nasıl öğrendiğini anlamak ve içeriği gerektiği gibi değiştirmek için kullanarak çevirici eğitimin en önemli hedeflerinden birine ulaşırsınız: Katılımı maksimize etmek. Çünkü öğrenme ve Geliştirme uzmanlarının %90’ı için, bir LMS platformundaki en önemli özellik öğrenci katılımıdır (Learning Technologies, 2019). LMS raporları, katılımcılarınızın daha iyi yanıt verdiği içerik çeşitlerini, örneğin videoları ve sınavları tercih edip etmediklerini size gösterebilir. Bu şekilde, sadece kurslarınızın içeriğini değil, aynı zamanda bu içerikleri sunum yöntemlerini de optimize edebilirsiniz. Katılımcıların öğrenimleri konusunda daha fazla zaman harcamak istemelerimi ve heyecan duymalarını sağlamak, katılımı arttıracağı için eğitimden alacağınız verimi maksimize etmiş olursunuz.
Vedubox Raporlama Modülünde Kullanabileceğiniz İpuçları
Raporları Excel dosyası formatında dışa aktarma
Görüntülediğiniz raporların tamamını tek bir dışa aktar butonuna tıklayarak Excel formatında dışa aktarabilirsiniz. Bu sayede verileri ve raporları ihtiyaç duydunuz şekilde düzenleyip analiz edebilirsiniz. Excel dosyasına aktardığınız verileri kolayca farklı infografiklere ve tablolara dönüştürüp, hem kendiniz, hem de diğer paydaşlar için gelişimi görselleştirebilirsiniz.
Tarih aralığı
Raporları ister belirli bir tarih aralığındaki veriler esasında, isterse de ilgili raporun başlangıç tarihinden bugüne kadar ki tüm verilere dayanarak oluşturabilirsiniz. Vedubox rapor oluşturma esnasında kullanıcılara tarih girmeleri için kolaylık sağlar. Tarih girilmeden oluşturulan raporlar ilgili raporun başlangıç tarihinden bugüne kadar ki tüm verilere dayanarak oluşturulur.
Arama
Vedubox’ın sunduğu bir başka kolaylık da raporlarda aradığınız belirli bilgileri kolayca bulmanızı sağlamasıdır. Ara özelliği ile listelediğiniz raporda, istediğiniz bilgiliyi arama yaparak hızlı görüntüleyebilirsiniz
Listeleme
Vedubox’ın oluşturduğu raporlar varsayılan olarak tek sayfada 15 içerik olacak şekilde listelenir. Eğer bir sayfada daha fazla içeriğe ulaşmak isterseniz bunu ayarlayabilirsiniz. İlgili alanı tıklayarak liste görünümünü tek sayfada 5000’e kadar çıkarabilirsiniz. Bu sayede sayfayı değiştirmeden gerek duyduğunuz bilgilere ulaşmış olursunuz.
Sonuç
Çevrimiçi eğitim sektörünün önemli sorunlarından biri şu ki, birçok kuruluşun her LMS’in işini iyi yaptığını varsayması. Çoğu kurum LMS’le ilgili yaşadıkları sorunun farkında olsa bile, yeni bir platformun sorunu nasıl çözebileceğinden emin olamaz. Özellikle kaynakları tükenmişse yeni bir platforma geçmeyi düşünmezler bile. Diğer kurumlar, seçim sürecini baştan yaşamak istemedikleri için basitçe sorunları görmezden gelirler. Oysa size karşı değil, sizin için çalışan yeni bir LMS’e yatırım yapmanın zamanı gelmiş olabilir mi? Yeni LMS platformunuz için beklentilerinizin listesini oluşturdunuz mu? Tüm masrafları hesaba kattınız mı? LMS raporlarını ve analizlerini kullanmak, eğitim programınızın başarısında büyük bir fark yaratabilir. Bu nedenle, size infografik raporlar gibi çeşitli raporlama seçenekleri sunabilen Vedubox gibi bir LMS’e ihtiyacınız var.