YENİ! Vedubox ile randevularınızı verimli bir şekilde yönetin. 

EN

Paylaş

2023 Eğitim Yönetim Sistemleri (LMS) Yenilikleri

Her yıl gelişen ve inovatif yönde ivme kazanan Öğrenme Yönetim Sistemleri (LMS) dünyası 2023 yılı içinde pek çok yeniliği bizlere sunmaya devam ediyor. İşte tüm bu son gelişmeleri birlikte keşfedebileceğimiz bir liste hazırladık.

Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi: Eğitim Yönetim Sistemleri (LMS), farklı ihtiyaçlara, ilgi alanlarına ve öğrenme biçimlerine göre her katılımcıya göre özelleştirilmiş öğrenme yolları oluşturmak için yapay zeka ve makine öğrenimi algoritmalarını birleştirebilir. Bu yaklaşım, öğrenme hedeflerine daha hızlı ve daha verimli bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olacaktır. Örneğin, bir LMS, katılımcının yazdığı bir klasik soru cevabına not vermek ve geri bildirim sağlamak için yapay zeka kullanabilir.

Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçekliğin (VR) Entegrasyonu:  LMS’ ler, sürükleyici öğrenme deneyimleri oluşturmak için AR ve VR teknolojilerini içerebilir. Katılımcıların kurs materyallerini daha iyi anlamalarına ve akılda tutmalarına yardımcı olabilecek sürükleyici, ilgi çekici öğrenme deneyimleri sağlayabilir. Örneğin sanal turlar, gerçekçi simülasyon deneyimleri ile karmaşık kavramları ilgi çekici hale getirirken etkileşimli bir öğrenme süreci sağlayabilirsiniz.

Öğrenme Analitiği: Öğrenme analitiği, eğitimcilerin iyileştirme alanlarını belirlemesine ve katılımcılar için kişiselleştirilmiş öğrenme etkinlikleri sunmasına ve onların öğrenme biçimlerine uygun öğretim metotlarıyla yardımcı olurken katılımcıların performansı, katılımı ve davranışı hakkında içgörüler sağlayabilir. 

Mobil Öğrenme:  Her geçen gün popülaritesi artan bu öğrenme biçimiyle  LMS’ler mobil cihazlar için daha uygun hale getirilebilir. Katılımcılar hareket halindeyken öğrenme içeriğine ulaşmasına olanak sunan bu sistemler, mobil cihazlar düşünülerek tasarlanmakta ve katılımcıların ders materyallerine erişimlerine ve ödevlerini akıllı telefonlarından, tabletlerinden tamamlamalarına olanak sağlamaktadır.

Mikro öğrenme: Mikro öğrenme karmaşık konuları daha küçük, daha yönetilebilir parçalara bölerek katılımcılara bilgiyi daha etkili bir şekilde sunmaya çalışır. Bu tüketilmesi hızlı ve kolay olan içerikler, özellikle hareket halinde olan ve hızlı bir şekilde bilgiyi öğrenmesi gereken katılımcılar için çok etkili olabilir. LMS’ ler kısa videolar, sınavlar ve infografikler gibi daha fazla mikro öğrenme fırsatı sunabilir.

Oyunlaştırma: Oyunlaştırma, birkaç yıldır eğitimde popüler bir trend olmuştur ve LMS’ ler, katılımcıların motivasyonunu ve katılımını artırmak için rozetler, liderlik tabloları ve ödüller gibi oyun benzeri oyunlaştırma öğelerini içerebilir. Bu sayede katılımcıyı motive ederken öğrenmeyi daha ilgi çekici hale getirebilirler.

Uyarlanabilir Öğrenme: LMS’ ler, bir katılımcının ilerlemesine, becerilerine ve öğrenme stillerine dayalı olarak içeriğin zorluk seviyesini ayarlamak için uyarlanabilir öğrenme algoritmaları kullanabilir. Bu yaklaşım, katılımcıların güçlü ve zayıf yönlerini daha doğru bir şekilde belirlemelerine ve bireysel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış geri bildirim almalarına yardımcı olabilir.

Sosyal öğrenme: LMS’ ler, katılımcıların birbirleriyle etkileşime girmesine ve projeler üzerinde işbirliği yapmasına olanak tanıyan sosyal öğrenme özelliklerini içerebilir. Bu özellikler, gruplar arası öğrenmeyi ve genel öğrenme deneyimini geliştirebilecek bilgi paylaşımını kolaylaştırabilir.

Bulut tabanlı dağıtım: LMS’ ler, kurulum gerektirmeyen ve az maliyetli bulut tabanlı  dağıtımı kullanarak katılımcılar ve eğitimciler hakkındaki tüm bilgi ve materyallerin tek bir yerde güvenli bir şekilde saklanmasına katkı sağlar. Bu şekilde katılımcılar; kurs materyallerine herhangi bir yerden, herhangi bir zamanda, internete bağlı herhangi bir cihazı kullanarak erişim sağlayabilir.

Sizler de tüm bu yeniliklere bir arada ulaşmanızı sağlayacak Vedubox’ ın bulut tabanlı LMS sistemiyle tanışmak için demo talep edin!

İlginizi Çekebilecek Diğer Makaleler

En Yeni Yazılar

Başarı Hikayeleri