YENİ! Vedubox ile randevularınızı verimli bir şekilde yönetin. 

EN

Paylaş

2022 Uzaktan Eğitim Trendleri

Uzaktan eğitim trendlerini takip etmek, ileri görüşlü şirketlerin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi. Günümüzde kullanımı giderek artan uzaktan eğitim yazılımları, değişen ihtiyaçlarınızla paralel olarak gelişmeye devam ediyor. Bu trendler ise sektörün nereye gideceğine dair önemli ipuçları taşıyor. 

Sizin için derlediğimiz 2022 uzaktan eğitim trendlerini keşfederek,

  • sektörü daha iyi kavrayabilir,
  • uzaktan eğitim stratejinizi verimli bir şekilde yeniden dizayn edebilir,
  • yeni teknolojilerin gerisinde kalmaz,
  • yazılım tercihinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

 

2022 Uzaktan Eğitim Trendleri

Hem Keşfet Hem Oyna

Dünya çapındaki eğitmenler bu eşsiz öğrenme stratejisinin avantajlarını fark etmeye başlıyor.

 

2022 uzaktan eğitim trendleri arasında oyunlaştırma kavramı, internette keşfetmeyi çok daha hızlı hale getirecek. Kullanıcıların öğrenme sürecini hem hızlandırıyor hem de daha eğlenceli hale getiriyor. Merak etmeyi öğrenme motivasyonunun içerisine yerleştiren Oyunlaştırma, her yaştan kullanıcının öğrenirken keşfetme ihtiyacını karşılıyor. 

Veriye Dayalı Öngörüler

Doğru bilgi toplama yöntemleri ile hem kullanıcılar hem de eğitmenler zamandan ve paradan tasarruf edebilir, şirketler farklı sorunlara hızlı çözümler üretebilir. Veriye dayalı öngörüler için kullandığınız uzaktan eğitim platformunun raporlama ve analiz özelliği sunması çok önemli.

 

Eğitim verdiğiniz her grubun kendine özgü ihtiyaçlarını ve taleplerini analiz etmek ve bunlara uygun çözümler ve sistemler geliştirmek artık daha kolay. Büyük veriye dayalı planlamayı temel alan akıllıca bilgi toplama yöntemleri 2022’de kullanılacak temel araçlardan biri.

Chatbotlar Aracılığıyla İletişim

Yüz yüze ve fiziksel ortamda gerçekleşen eğitimin en zor taraflarından biri, uzaktan eğitimin chatbotları sayesinde ortadan kalkıyor. 

 

Eğitimlere dair sık sorulan sorular veya kullanıcıların sistem içinde karşılaştığı teknik problemler gibi pek çok konu sohbet robotları tarafından hızlı ve açık bir şekilde cevaplanabilir, bu sayede eğitmenlerin iş yükü azalır. İnternet iletişimini çok daha kolay hale getiren chatbotlar sürekli destekleri sayesinde kullanıcılara da zaman kazandırıyor. 

 

Eğitici video Kullanımı

Video kliplerin hızlı ve kolay kullanımı sayesinde, canlı derslere mikro öğrenme ile destekleniyor. Modern teknoloji çağında eğitici videolar, kullanıcılar için bilgiye ulaşmanın temel kaynaklarından biri haline geliyor. 

 

Uzaktan eğitim yazılımlarında ise, sistem içerisine sevilen videoların kaydedilmesi ve daha sonra müsait olunduğunda izlenebilmesi için dijital kütüphane yaratılması çokça aranan bir özellik. Aynı zamanda, videoların mobil cihazlara indirilmesi sayesinde kullanıcılar yolda, evde, molalarda geçen zamanlarını verimli kullanabilirler.

İçerik Küratörlüğü

İçerik küratörlüğü, kullanıcılarınızın ihtiyaç duyduğu bilgileri zorlanmadan bulmalarını kolaylaştırır. Bu nedenle içerik yönetimini kolaylaştıran bir uzaktan eğitim yazılımı kullanmak şart.

 

İnternet adeta bir bilgi denizi. Videolarınızı internete yükleyerek paylaşmanın çok sayıda avantajı var. Ancak bu avantajları, videolarınızı bir yazılımda bir araya getirerek artırabilirsiniz. Böylece hedef kitleniz için içerikleriniz çok daha kolay erişilebilir ve hale geliyor. İçerik küratörlüğü ile kullanıcılarınız için öğrenme yolları oluşturabilirsiniz.

Micro Öğrenme 

Mikro öğretimin masaüstü, video ve mobil dahil herhangi bir araç üzerinden gerçekleştirilebilmesi yoğunlukla tercih edilmesinin en önemli sebebi. Mobil öğrenme de devam eden trendler arasında.

 

Çalışanlarınızın kısıtlı sürede derinlemesine içerik tüketmesi mümkün değil. Mikro öğrenme ile hızlı bilgi alımını ve bu bilgilerin daha akılda kalıcı olmasını sağlayan küçük boyutlu içerik sağlayabilirsiniz. Böylelikle, öğrenmenin her dakikası değerlenir. 

Sosyal Öğrenme

Sosyal öğrenmenin kendine has doğal yapısı maliyeti düşürür. Sosyal platformların ve güçlü iletişim araçlarının artması sayesinde sosyal öğrenme hem erişilebilir ve açık hem de verimli ve modern bir işyerinin vazgeçilmezi.

 

Bu yükselen trend, işyerlerindeki meslektaşlar arasında kolaylıkla kurulacak bir işbirliğini gerektiriyor. İş zamanı dışında gerçekleşen sohbetler, forumlar, öğrenme çevreleri ve paylaşım oturumları gibi birçok ortam sosyal öğrenmeyi mümkün kılan alanlar olarak sıralanabilir.

VR ve AR ile Öğrenmenin Yeni Yolları

Hem sanal gerçeklik hem de artırılmış gerçeklik, öğrenmek için gerekli keşif ortamını dönüştürüyor. 

 

Kullanıcıların dikkatini dağıtacak herhangi bir şeyden uzak kalmasına yardımcı olan, kullanıcıya özel odak aralığını tanımlayan akıllı bir öğretim sistemi sayesinde eğitimlerinizde maksimum başarıyı yakalayabilirsiniz. Bu üst düzey teknolojilerin dinamik yapısı, kullanıcıların dikkatini çekiyor ve onları ders kitabındaki sıkıcı kelimelerin dünyasından kurtarıp yeni bir görsel dünyaya sokuyor.

Uyarlanabilir Öğrenme

Uyarlanabilir öğrenme yöntemi, özelleştirilmiş öğrenmeyi mümkün kılar. Genelleştirilmiş, sıkıcı, tekdüze öğrenmenin engellerinden kaçınır. 

Uyarlanabilir öğrenme, her kullanıcın özel gereksinimlerini algılayan, bunları dikkate alarak eğitimi yeniden kurgulayan ve maksimum kullanıcı performansını amaçlayan öğrenme sistemidir. Yüksek teknoloji algoritmaların kullanılması sonucu kullanıcıların dikkat sürelerinin farklılığı ve herkesin eşsiz öğrenme biçimine duyarlı bir eğitim tasarlamanızın yolunu açar.

2022’de uzaktan eğitime hazır olun

Kendinize sorun: son teknoloji yöntemleri AR ve VR gibi araçları eğitiminize nasıl entegre edebilirsiniz. Çalışanlarınız için en verimli bilgi sağlama yöntemi nedir? Ya da, teknolojiyi yakından takip eden bir şirket olarak, çalışanlarınızın öğrenme sürecini desteklemek için doğru online eğitim platformunu kullanıyor musunuz? 

 

2022 uzaktan eğitim trendlerini incelediğimiz bu yazıyı öğrenme sürecini yeniden inşa etmek ve modern nesil kullanıcılar için en uygun hale getirmek için bir yol kılavuzu olarak düşünebilirsiniz. Bu gelişmeleri takip ederek kullanıcılarınız için erişilebilir, kişiselleştirilmiş, interaktif ve merak uyandırıcı uzaktan öğrenme deneyimi sunabilirsiniz. 

İlginizi Çekebilecek Diğer Makaleler

En Yeni Yazılar

Başarı Hikayeleri